Haslev Køre- og Rideforening

Kære Ryttere

Her på hjemmesiden kan I læse om HKRs profiler, som løbende bliver udvidet. Hvis du har flotte resutateller eller anden oplevelse med din hest/pony, som du er stolt af, så send dit resultat til katrinehastup@hotmail.com med en lille historie og et godt billede, så kan det være du og din hest/pony kommer med på HKRs profilliste.


Karin Semberlund - En Ildsjæl der gør en forskel

Dato: 15-04-2013

Karin Semberlund har fået Dansk Rideforbunds ærestegn for hendes fantastiske arbejde og store indsats for dansk ridesport og klublivet.

Karin har helt fra ungdommen været en utrættelig og dedikeret ildsjæl i ridesporten. Som ung var hun et aktivt medlem i Haslev Køre- og Rideforenings bestyrelse og stævneudvalg, og herefter fortsatte hun i Distrikt 4’s bestyrelse i både i bredde- og i stævneudvalget. Derudover var Karin stævnekoordinator for distrikt 1-5 i en årrække.

Karins hjerte har altid ligget hos børnene, og det at lære børn at ride gennem leg. Selvom Karin i dag er holdkaptajn for eliterytterne i military, glemmer hun ikke bredden. Karin har i sit arbejde med eliteponyrytterne i den grad haft fokus på, hvorledes man fastholdt og udviklede talenter helt fra bunden. Karin har ofte været forud for tidens trend. Lang tid før TEAM Danmark og Dansk Ride Forbund fik fokus på ATK (aldersrelaterede træning koncept) har disse tanker og ideer været en naturlig del af Karins udvisning af børn.

Inden der var noget der hed breddeudvalg og breddeaktiviteter i forbundsregi, udviklede Karin sit eget breddekoncept med ponylege m.m. som i mange år var en stor succes i Haslev Køre- og Rideforening, hvor disse aktiviteter og ”stævner” var et stort trækplaster for omegnens bredderyttere og børn. Karin var også en del af breddeudvalget i distrikt 4 gennem flere år.

Da Karins ældste datter tabte sit hjerte til militarysporten førte Karins lyst til det organisatoriske arbejde naturligt til, at Karin blev medlem af militaryudvalget i 2003, og i 2006 blev Karin den første holdkaptajn for pony og junior i military. Disse to poster varetager Karin stadigvæk samtidig med hvervene som TD, overdommer, terrænbanebygger i military samt dressurdommer. Karin får ærestegnet for hendes mangeårige organisatoriske arbejde i ridesporten, både på klub, distrikt og forbundsniveau, samt hendes engagement som underviser, stævnearrangør og holdkaptajn.

Udover dette vil vi i HKR også gerne fremmhæve det store arbejde som Karin har lagt i HKR's bestyrelse og til vores stævner gennem de sidste 30 år!


Få din profil på HKRs Profiler

Dato: 15-04-2013

Ønsker du at få din eller en anden af HKRs dygtigste profiler på HKRs Profiler, så skriv en mail til katrinehastrup@hotmail.com


Thea Bech Thomsen og Atlas Stengaard

Dato: 02-08-2011

HKR er en militaryklub - det kan vist ikke benægtes, men klubben har faktisk også et par ryttere der med succes fokuserer på dressuren. Det bedste eksempel vi har på en sådan rigtig dressurrytter er den 14-årige Thea Bech Thomsen, som sammen med den 8-årige DSP avlshingst Atlas Stengaard har stor succes på landets dressurbaner. Da parret i maj i år red ind på banen til landsstævnet på Broholm og sikrede sig på 1. pladsen med 66,98%, kunne det godt se ud som om, de aldrig havde bestilt andet. Men sådan har det ikke altid været.
 
Da Thea som 11-årig i sin tid blev tilbudt af DSP avler Anita Kjær Hansen fra Stengården i Haslev at ride Atlas Stengaard, var planen en helt anden. Det lå nemlig i kortene, at Thea skulle være spring- eller militaryrytter, da Atlas har nemlig nogle af de højeste springkarakterer, der er givet indenfor DSP forbundet. Derfor valgte Anita, at det skulle være Thea, der fik lov til at overtge Atlas Stengaard efter Christina Larsen, der var faldet for aldersgrænsen. ”Så at få lov til at ride Atlas, som alle forventede sig noget helt særlig af, var en stor opgave. Men det var som om, at Atlas vidste, at jeg var lidt famlende. Når jeg kigger tilbage tror jeg, at han vidste, at han blev nød til at passe lidt på mig” fortælle Thea.
 
Da Thea overtog Atlas, havde hun ikke den store erfaring indenfor dressuren og slet ikke med at ride en hingst. Theas daværende pony var Sunbeam, som hun havde købt for sine for sine egne lommepenge - 2.000 kr. inklusiv det hele – året forinden. Han var en gammel landsstævnepony i springning, og som blev en fantastisk ven og lærepony, der endte med at gå DM i military i sit 24. år. Sunbeam blev desværre aflivet sidste sommer.
 
Men tilliden for Thea og Atlas, blev aldrig skruet helt rigtigt sammen i springning. Selvom der tit var rosetter med hjem, og de var udtaget i boblergruppen til militarylandsholdet, så begyndte Thea langsomt at fokusere mere og mere på dressuren, som det skulle vise sig, at parret havde et særligt stort talent indenfor. I løbet af det kommende år blev Thea og Atlas hurtigt udklasset af dressur LA klasserne, i bare deres 3. start i LA 4, og derefter blev Atlas B-pony og fik over 65% i deres første PRI start. Stævnesæsonen 2010 blev senere kronet med både et distriktsmesterskab i distrikt 5 og en placering som nr. 3 i en PRI ved det første landsstævne til Vejle Sportsrideklub i november. I marts 2011 slog parret deres egen rekord i PRI til distriktsstævnet i Ringsted med 68,95%. Ved landsstævne på Broholm i maj sejrede parret i PRI til 66,58%. Senere er det blevet til en hel del placeringer i PTI og PRT.
 
For Thea er det noget ganske særligt at ride en hingst: ”Man knytter et helt specielt bånd til en hingst som Atlas Stengaard. Han har en enorm arbejdsglæde, selvtillid og lyst til at blive udfordret. Vi er bare de bedste venner – og kan snakke ”rigtigt” sammen. Til stævner gør han altid sit bedste, og ved hvornår det er ’show time’. Han er en rigtig ”her kommer jeg” pony.  Men han er også super følsom, og det kræver jeg er både meget konsekvent og kærlig, for han bliver hurtigt ked af det.”
 
Thea tilskriver sin hurtige udvikling den fantastiske undervisning, hun får hver uge af landsholdsrytteren Anne Troensegaard på Faxe Ridecenter. Det er ugens store højdepunkt. Men samtidig er de også fortsat med springtræningen hos Mia Hastrup. Atlas bliver nemlig så glad i af at få lov til at springe. Så selvom Thea og Atlas er blevet et rigtigt drsurpar, er det åbenbart ikke helt muligt for en HKR-rytter helt at lægge springningen fra sig, vi så d også at Thea var til start med sin yngre pony Nymfe Stengaard til HKRs militarystævne.
 
Målet for Thea og Atlas er uden slinger i valsen. I år vil de ride ”lille tur” på landsplan året ud, og først til næste år gå efter ”store tur” og kvalifikation til Ecco Cup og DM. Vi ønsker Thea og Atlas god vind og glæder os til at følge parret de i den kommende tid.


Marco - et sidste tak

Dato: 09-12-2010

For dem af Jer, som ikke har stiftet bekændskab med Marco, må jeg (Katrine Hastrup) vist hellere starte med at præsentere ham ordentligt.

Marco blev født i 1966, eller det er den oplysning, som kan findes på hans papirer - et vaccinationskort, som er det eneste bevis på hans eksistens. Marco var en frisk brunbroget kat. III pony på 127 cm. som vi gætter stammer fra Irland, da det ikke var blevet normalt at have sådanne ponyere i Danmark på det tidspunkt. Marco kom til mine forældres (Karin Semberlund og Peder Hastrup) gård Stald Shja i 1989, og han var min første pony. Vi købte ham af vores nabo Annika Købben, som havde brugt Marco til ponytrav hvor han var blevet Sjællandsmester og udtaget til DM mellemrunderne. 

Marco var den første pony, som min søster Mia Hastrup startede terrænspringning på selvfølgelig i HKR i 1990, bare 6 år gammel. Senere fulgte jeg selv trop og kunne hvergang prale meget stolt af, at Marco altid var den hurtigste på dagen - også hurtigere end hestene. For hvis der var noget Marco han kunne, så var det at løbe hurtigt. Jeg husker utallige galopløb ud over markerne, hvor man altid var en sikker vinder, hvis man red på Marco. Herudover var han også et sikkert sats i en omspringning, han havde så meget fart og energi så han kunne vende på en femøre og han stoppede aldrig. Hvis man på et hvilket som helst tidspunkt besluttede sig for at tælle ned 3 - 2 - 1! Så kunne man ikke se Marcos røv for bare skosåler. Dette bevirkede også, at man i startboksen skulle stå omvendt, for ellers var det sikkert, at Marco var tyvstartet.

Ja, Marco var en god pony, men det var ikke kun Mia og jeg, som har haft glæde af den gamle dreng. Utallige børn, som idag er mere eller mindre voksne, har haft deres gang på mine forældres gård, og hver og en lærte at ride på Marco. Marco tabte nemlig aldrig sin rytter, og så var han så svær at sidde på, at man var tvunget til at lære at ride letridning. Jeg husker en episode på Terslev Børnedyreskue, hvor vi fejrede Marcos 30 års fødselsdag. Der blev meldt i højtalerne, at alle dere havde redet på Marco, kunne gå med ind i ringen i en lang række  med flag efter Marco. Jeg var selv 9 år gammel og husker ikke det præcise antal af børn, unge og voksne som stimlede op, men jeg lover Jer for, at der var helt utrolig mange, som gik efter Marco den dag.

Efter at jeg var blevet for gammel til at ride Marco, begyndte Karin, Mia og jegselv at bruge han i holdundervisningen, hvor han fortsatte med at lære helt unge piger og drenge at ride og starte stævner i HKR. dette fortsatte han med helt frem til d. 30 november, hvor vi besluttede i samarbejde med hestepsyologen Anita Bakkegård, at det var på tide, at Marco endelig fik fred 44 år gammel. Han var ikke syg og har aldrig haft en sygedag, mens vi har haft ham, men hans syn var belvet gradvis dårligere over de sidste 10 år og til sidst var han 99% blind, hvilket gjorde ham lidt utryk ved andre heste og nye omgivelser. Han kunne dog stadig springe, hvordan han gjorde det er en videnskab, men han sprang fast 40 cm. Har selv en teori om, at han kunne mærke på rytteren når han skulle sætte af. At han ikke kunne se springet var sikkert, for hvis man flyttede det, fortsatte Marco med at springe 40 cm. der hvor springet før stod. Marcos sidste ønske var at få noget ordentligt at spise, han havde de sidste år levet af rugbrød, da hans tænder ikke unge tykke kernen ordentligt. Herudover ville han gerne sige farvel til sin gamle hestevognskammerat Pluto, som med sine 26 år nu er staldens ældste og klar til at overtage Marcos plads i stalden med at lære de helt unge ryttere op.

Marco har med sine mange bedrifter fortjent hyldesten ved at blive månedens profil. Hurtig, vil og lettere sindssyg men tabte aldrig sin rytter uanset hvor vildt det gik. : Travpony, galoppony, terrænpony, springpony, volticeringspony, cowboypony, grundridningspony, lærepony, turpony, hyggepony, udstillingspony, ponygamespony og mønstringspony. Alt i en undtagen dressur - ved at skulle bukke i nakken, der trak Marco grænsen. 

Marco en ægte éner.


Chelina Bonne - Et ungt talent

Dato: 29-10-2010

I denne måned er det en meget talentfuld ung rytter med fremtiden foran sig, som er blevet valgt til måneds profil for oktober. Månedens profil i denne måned er den bare 13 år gamle Chelina Bonne.

Chelina har fra hendes helt unge år af lagt ud som springrytter, men da hun for flere år tilbage valgte at få undervisning af Mia Hastrup, blev det svært helt at undgå militaryen, som Mia jo brænder så meget for. Efter at have startet sine springponyer til nogle af HKRs militarystævner, har Chelina og hendes familie besluttet sig for, at det var på tide, at Chelina fik en ordentlig militarypony, da Chelina ikke er en pige som ønsker at gøre noget halvt. Derfor flyttede den garvede militarypony Jessie ind i stalden i juli måned og efter bare en måneds træning, startede Chelina og Jessie deres første CNCP80 i Sverige. Dette gik uden problemer, og snart efter fulgte CNCP90 i Ringsted, Søebogaard og Tågarpsorten i Sverige. Med disse tre starter opnåede Chelina sit ønskede mål om at blive kvalificeret til at starte CNCP1* til årets sidste militarystævne, som blev afholdt på Søbogård hestecenter i oktober. Chelinas træner Mia, som altid angagerer sig meget i hendes ryttere, ankom tidligt om morgenen til Søbogård, for at hjælpe Chelina igennem hendes allerførste CNCP1*. Dette resulterede i, at Chelina red sin hidtil bedste dressur til bare 47,37 strafpoint, som var det bedste resultat i klassen. Chelina og Jessie fortsatte stilen og vandt springningen med bare en bom, så nu gjaldt det terrænet. Også her gjorde de en meget værdig figur og kom igennem med bare 2 sek. tidsfejl, som gav 0,8 straf. Chelina og Jessie endte derfor på 52,17 straf, og de blev vindere af deres første CNC1*.

Man kan vist roligt sige, at fremtiden lover godt for det nye par, som skal bruge vintersæsonen på at sætte fuld fokus på dressur og springtræningen, så de kan blive godt rustet til næste års sæson. Her er målet, at de kan kvalificere sig til både Nordisk mesterskab og DM. Dette er store mål når man er så ny i militarysporten som Chelina er, men til dette håber Chelina selvfølgelig på, at hun kan trække lidt på Jessies store erfaring fra både Nordisk og EM.

Selvom Chelina nu rider Jessie og træner hårdt for at blive en af de absolut bedste i ponymilitarysporten, så har hun dog så absolut ikke forladt springverdenen helt. Chelina startede sin 3’er pony Irish Pleasure til dette års DM i ponyspring, hvor de endte som nummer 7. Dette var desværre deres sidste store stævne sammen, da Chelina er fyldt 13 år, og dermed er hun blevet for gammel til at ride kat. 3 ponyer. Tiden med IP har været fantastisk for Chelina med store oplevelser i bla. Baltic cup i Sverige og Norge, samt placeringer til både DM for hold og individuelt. Chelina og hendes familie venter nu blot på, at IP bliver solgt til en ny lille rytter, som kan få den samme fornøjelse af IP, som Chelina har haft. IPs afløser er dog allerede fundet, for i stalden står yderligere to kat. 2 ponyer og én kat. 1 pony, så Chelina har udover skole og lektier nok at se til. Den ene kat. 2 pony Tatoo håber Chelina på at kunne følge i IPs fodspor til DM 2011. Aurora Stengård er den smukke kat. 1 pony, som Chelina har været så heldige at få sat til hendes rådighed af Anita og Leif, og første store oplevelse for de to bliver championatsfinalerne i Ikast i slutningen af oktober.

chelinachelinachelina

Billedtekst: Chelina og Jessie


Simone Bøgelund Nielsen

Dato: 13-09-2010 - 14-09-2010

Simone og Lucksley kan til deres mange sejrer nu tilføje Sølv ved De Individuelle Danmarks Mesterskaber i Military for pony, som blev afhold på Søbogaard d. 4. september. Dressuren blev noget overlegent vundet af Bianca Walton på Nørlunds Cape Town med 8 point ned til Simone og Lucksley, som lå et godt stykke fra Mai Kaas på Hesteklewa Wendy, som havde indtaget den foreløbige bronzeplads. Banespringning ændrede ikke på noget for de to medaljekæmpere, da de begge to en bom, så det hele skulle afgøres i terrænet. Terrænet blev lige så spændende som håbet. Her var Simone den eneste som kom fejlfrit igennem indenfor afsatte tidsramme. Bianca Walton fik en del tidsfejl og endte med kun at være 2 sekunder fra at miste førstepladsen til Simone! De tre piger endte altså med at holde deres placering fra dressuren, og Simone kunne stolt tage hjem med en sølvmedalje til hendes første CNC**!

Simone og Lucksley kan uden tvivl prale af at have haft en helt igennem fantastisk militarysæson i 2010, som kun få kan måle sig med: 6 ud af 9 stævner er vundet, 2 * Guld til de Nordiske Mesterskaber i Finland for hold og individuelt; Guld til Hold DM i Næstved og senest; Sølv til det individuelle DM.  Hendes mange resultater har gjort hende til en af de absolut mest vindende ryttere i klubben, og hun har derfor så absolut fortjent pladsen som denne månedens profil.

At Simones i dag kan se tilbage på en så flot sæson, var der ikke mange i teamet omkring hende, som havde ture håbe på. Simone og Lucksley havde nemlig kun startet en enkelt CNCP* sidste år, og selvom hun vandt denne, så var der stadig langt til målet om at komme til at deltage til NM 2010.

Simone startede med at ride military for ca. 5 år siden. Inspirationen til dette var et stævne i Ålborg, hvor hendes træner Michael Brandt skulle ride DM. Det var en stor oplevelse for Simone, som satte en grille i hendes hoved. Simone blev hurtigt fast besluttet på, at military var vejen for hende, og da hendes veninde Kirstine Blichert Hansen også lige var begyndt at ride de mindre militarystævner i HKR, sprang Simone med på vognen og som mange andre ponypiger, startede hun derfor sin militarykarriere i HKR. Dette var dog ikke uden mor Janes bekymringer, da Jane er dressurrytter og så absolut ikke synes, det var spændende med en datter, som skulle springe med høj fart over faste forhindringer i terrænet.

Det viste sig hurtigt, at Simone havde flair for military, og sammen med Michael fik hun lagt en plan for, hvornår hun skulle starte hvad. Den røde tråd i træningen har været, at både hest og rytter skulle være klar til de nye opgaver de blev stillet. Dette har betydet, at Simone i år valgte ikke at bruge tiden på at kvalificere sig til EM, men i stedet holde 100 procent fokus på NM, selvom hun er en af de bedste danske ponyryttere. Overvejelserne bag valget var, at Michale og Simone ikke synes, at der ville være en ordentlig mulighed for at nå at træne op til EM herhjemme på så kort tid. I stedet satsede de altså fuldt på NM og, hvis alt gik vel, så ville Simone og Lucksley stille op i sin første CNC** til DM’et på Søbogaard - og vi kan jo kun konstatere, at denne bevidste måltræning og afgrænsning var den helt rigtige beslutning, som har givet Simone stor succes i sporten.

Simone er i år fyldt 16, og hendes ponyår er derfor ved at være overstået. Simone fortsætter karrieren på unghesten Obi-Wan Kenobi på 5 år med meget fuldblod, som hendes forældre har købt til hende. Michael har startet Kenobi 4 gange i CNC90 - alle gange med placering, og Simone startede ham selv for første gang i CNC80 på Søbogaard, som hun vandt. Så man kan vist godt sige, at fremtiden ser lovende ud for de to.


Fie Faxø - Årets klubmester

Dato: 07-08-2010 - 08-08-2010

Månedens profil blev i denne måned slået sikkert fast til årets klubmesterskaber i HKR, da Fie Faxø med sine to New Forest ponyer efter Mister Malthe; 1.St Class Prince Albert og First Class Benjamin Rex sikkert viste, hvordan sådan et mesterskab skal skæres. 

Fie startede lørdag morgen den 7 august med at stille op i årets mønstringskonkurrence med sin 9 årige gamle vallak Benjamin, som Fie selv har redet op og gjort til B pony i dressur. Til denne konkurrence var klubben så heldig at have fået overtalt en af de mest erfarende dommere på dette felt nemlig Hanne Andersen, som har dømt og arrangeret et utal af udstillinger og dyreskuer. Og Hanne var ikke et øjeblik i tvivl om, hvem der bedst kunne præsentere sin hest fra jorden, og Fie vandt med hele 7 point ned til nummer 2. 

Herefter sadlede Fie Benjamins 10 årige helbror Albert op. Albert ejes af Henrik Lidsmoes og Fie har redet Albert siden april 2009. Fie og Albert starter ellers mest spring, men Fies mål i år er, udover at ride nogle gode MB'er, at få startet Albert i noget mere dressur, hvorfor hun havde meldt ham til i dette års dressurklubmesterskab i en LA1. Dette viste sig ikke at være en helt dårlig beslutning af Fie, for Albert fandt sig godt til rette på banen og leverede et sikkert program til hele 68,3%, hvilket sikrede Fie weekendens anden titel som klubmester i pony dressur! Men Fies sejre stopper ikke her, for hun havde nemlig også dressurponyen Benjamin til start i mesterskabet, hvor hun red dagens højeste LA6. Det blev dog til et lidt usikkert program for det ellers rutinerede par, men Fie fik Benjamin rundet og sikrede sig weekendens tredje titel nemlig en bronzeplads med en score på 65,5%.

Om søndagen gjaldt det så klubmesterskabet i springning. Her havde hvor Fie kun springponyen Albert til start, da Fie har et mål om, at hun her de sidste måneder af sin ponytid vil nå at starte Benjamin i både PRT og PRM til landsstævner, hvilket bevirker, at der ikke er meget tid overladt til andet end dressurtræningen. Men dette var da heller ikke det store tab for Fie, da Albert sagtens kunne klare denne opgave alene. Selvom hun på målstregen måtte se sig slået af vores nykårede DM guldvinder i military; Sarah S. Olsen på Timon, kan Fie ikke være andet end meget tilfreds og stolt af fjerde klubmesterskabstitel som nummer to i springning.

Udover at Fie nu skal ud og blære sig med sine to nye mesterskabsdækkener, så går træningen målrettet videre, så hun inden året er omme, og Fie skal skille sig af med hendes to dejlige ponyer, kan nå at få indfiret sine mål om at ride henholdsvis en god PRM dressur på Benjamin og nogle stabil MB springbaner på Albert.


Guld til Haslevs ponypiger

Dato: 11-07-2010

Der hersker i denne måned ingen tvivl om hvem der skal have æren af at være denne månedens profil. Det skal selvfølgelig være vores to ponypiger Sarah S. Olsen på Timon og Mette Rise Christiansen på Lyngvejens Roseane, som i weekenden d. 11 Juli, begge kæmpede sig til en DM guldmedalje i military for henholdsvis kategori II og III.

Sarah og Timon havde et fantastisk stævne, hvor de lagde sig i spidsen fra start af, hvilket var lige efter Sarahs hoved, da hun i år gik målrettet efter guldet, efter at havde "måtte nøjes" med sølv sidste år til HKRs uofficielle DM. Det hele afhang således af deres terrænridt, hvor de to, trods Sarahs kun 13 år, snart kan kalde sig helt rutineret, da de sammen har startet militarystævner gemmen næsten 5 år. Terrænet klarede de to derfor også i flyvende stil uden nogle fejl, og målet var nået. De endte således med et samlet resultat på 56,81 strafpoint, hvilket gav dem en overbevisende sejr og kan nu kalde sig for DM vindere.

13 årige Mette og 20 årige Roseane havde ligeledes et perfekt stævne sammen, der var dog i denne DM klasse en hel del mere spænding, da Mette og Helena Poulsen lå meget tæt efter dressur og spring, hvor de kun blev adskilt af 1,37 strafpoint. Der var derfor mange nerver på hos Mette da terrænet gik i gang, da der ikke var råd til den mindste fejl. Heldigvis holdte Mettes nerver hele vejen i mål, og guldet var dermed sikret, hvilket er en perfekt afslutning for Mette og Roseane, som efter 5 års partnerskab og utallige terrænturer stopper karrieren sammen, da Mette fylder 13 i år, og derved krydser DRF grænse for at måtte starte på en kategori III pony.

De to piger modtog ?udover dækken, æresbånd og plaquette fra Dansk Ride Forbund hver en cykel sponsoreret af SuperBrugsen i Herfølge, en DVD- afspiller sponsoreret af stengaard-haslev.dk samt et træningsophold i Sverige sponsoreret af landstræner Lars Christensson.

Læs mere om stævnet og de to piger under Nyheder

Mette og Sarah

De to nye danmarksmestre i ponymilitary Mette Rise Christiansen på Lyngvejens Roseane og Sara Specht Olsen på Timon. Billeder ses på Gfoto.dk samt hestebilleder-bornholm.dk


DM-sølv til Haslevs military hold

Dato: 12-06-2010 - 13-06-2010

Denne måneds profiler bliver med hele fire ryttere, da de må siges at have fortjent en hyldest.

Hyldesten går selvfølgelig til HKR's militaryhold, som i weekenden d. 12-13 juni vandt sølv ved DRF-mesterskaberne i hold military.

På en sumpet og våd terrænbane i Næstved Sportsrideklub red Haslev Køre- og Rideforening ved DM for klubhold sig ind på en imponerende 2. plads og dermed kunne Haslevs seje militaryryttere skifte sidste års bronzemedaljer ud med sølv. Det var dog et tæt opgør mellem Sportsrideklubben Vallensbæk  og Haslev Køre- og Rideforening, som begge havde lagt stor afstand til de øvrige 14 hold i DM konkurrencen. Guldet gik dog til Sportsrideklubben Vallensbæk, sølvet til Haslev Køre- og Rideforening, og bronzen blev vundet af Rideklubben Epona.

Holdet fra Haslev bestod af Ida Holm Jessen Knudsen på Fritz (CNC100), Michael Brandt på Obi-Wan Kenobi (CNC90), Simone Bøgelund Nielsen på Locksley (CNCP1*) og OL kandidaten Irene Mia Hastrup på Hesteklewa Søren Spætte. Sidste tre ekvipager var fejlfrie både i ridebanespringning og i udholdenhedsridtet i terrænet. Det var dermed kun de individuelle dressurpoint, der adskilte Haslev holdet fra det vindende hold fra Sportsrideklubben Vannelsbæk.

Konkurrencen var hård. Hele 16 hold og mere end 155 af de absolut bedste ekvipager fra Danmark, Norge og Sverige var til start på den tidligere Garderhusar Kasernes arealer til det store landsstævne, der samtidig var arrangører for DRF-mesterskaberne for holdmilitary, hvor mænd og kvinder i alle aldrer dyster mod hinanden på lige vilkår. Den megen regn de sidste par dage havde hertil gjort terrænbanen med de faste forhindringer på op til 1.10 m. til en til tider bundløs oplevelse, banen var derfor ekstra svær og der var da også flere styrt og strafpoint ved dette DM end man normalt ser ved lignende stævner.

Mia Hastrup havde sparet sine to bedste heste Odin og Jaslo til fordel for et st ørre stævne i Tyskland og valgt at tage kun 8-årige Hesteklewa Søren Spætte med. Han får chancen igen om 14 dage til det individuelle DM. I mellemtiden tager Mia Irene Hastrup til Luhmühlen i Tyskland med Odin og Jaslo for at prøve kræfter i et stort tre stjernet internationalt militarystævne.  

Se evt. mere på www.nspr.dk

Dm holdet

Fra venstre Mia Irene Hastrup, Simone Bøgelund, Ida Holm Jensen og Michael Brandt